EL PETIT AVET

 Des de fa anys els conta contes hem preparat contes especials per Nadal, contes que han transportat sa màgia i sa il·lusiò d’ aquests dies a molts d’ infants.

Per desgràcia ja fa dos anys que aquests contes en desaparegut o s’han limitat a actuacions esporàdiques que arriben a menys infants, cosa inexplicable perquè és precisament durant aquests dies de vacances quan mès infants podrien assistir a aquestes actuacions.

Des de aquí vull revindicar sa importancia dels contes de Nadal, del missatge que trasmeten i de les il·lusions que desperten a tots als infants.  Per això us deix un resum d’ un dels primers contes que vaig fer, ” El petit avet” un conte pensat per els mès petits de la casa i que enamora als mès grans … 

Per tant, durant el mes de Desembre aniré publicant alguns dels meus contes preferits que durant aquets darrers cinc anys han format part del meu repertori de contes.

Aquí teniu un resum del primer d’ells: 

 

Una vegada hi havia un avet petitó Tots els arbres del bosc tenien fulles; ell era l’únic que, en lloc de fulles, tenia com una mena d’agulles, res més que agulles. I li sabia un greu!


Tots els meus companys tenen fulles magnífiques, unes precioses fulles verdes; jo, només punxes! .Una nit va desitjar que les seves fulles fossin diferents…les mès precioses, les mès brillants. Volia tenir unes fulles d’or. Al matí, al seu desig ès va complir, però…

 La historia explica les aventures del petit avet , per voler ser com als altres arbres o inclús millor.

 

El conte transmet dos missatges clars: per una banda, no sempre el que tenen els demès es millor i per l’ altre,  alerta amb al que desitges.. es pot complir !! 
 

Autor:N. Willer. Adaptació : Ana Serra

Il·lustracions: Ana Serra.

Anuncios

1 comentario (+¿añadir los tuyos?)

  1. Trackback: Contes amb valors: El PETIT AVET

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: